Hankkeet ja projektit

Agora

Agora on Tuusulan lukion kulttuuri­kasvatusprojekti, jossa perehdytään eri oppiaineita yhdistelemällä länsimaiseen kulttuuriperintöön, eritoten tutustutaan Unescon maailmanperintö­kohteisiin.

Cern

CERN-tiedeleirillä opiskellaan hiukkasfysiikkaa sekä teoriassa että käytännössä. Perehdytään muun muassa varatun hiukkasen liikkeeseen sähkö- ja magneettikentässä, hiukkasfysiikan standardimalliin, hiukkas­kiihdyttimien ja - ilmaisimien toiminta­periaatteisiin sekä suhteellisuus­teoriaan.

Ystävyys­koulu

Jo yli 20 vuoden ajan on Tuusulan lukiosta tehty vierailuja ystävyys­kouluumme Hermannsburg Christianschuleen Hermannsburgiin, joka sijaitsee suhteellisen lähellä viehättävää keskiaikaista Cellen pikkukaupunkia ja suurkaupunki Hampuria. 

Itämeri-projekti

Itämeri-projektin (The Baltic Sea Project, BSP) tavoite on kasvattaa ympäristö­tietoisuutta Itämeren alueella ja ymmärtää ihmisten ja luonnon välisen suhteen tieteellisiä, sosiaalisia ja kulttuurisia yhteyksiä. 

Platonin Akatemia

24. Platonin Akatemia järjestettiin 1.9.2020 Suomenlinnassa ja Harakan saarella. Yhteistyö­kumppaneitamme olivat Opetushallitus, Unesco-koulut, Baltic Sea Project ja Harakan luontokeskus.

Liikkuva lukio

Kohti aktiivisempia koulupäiviä Liikkuva lukio -projektin avulla.