Näin haet meille

Tuusulan lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa 22.2.–22.3.2022.

• Hyrylän toimipiste (aloituspaikkoja 115)
  • Jokelan toimipiste (aloituspaikkoja 60)
  • Kellokosken toimipiste (aloituspaikkoja 35)

Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi). Hakemusliitteitä vaaditaan ainoastaan urheiluvalmennukseen. Opinto-ohjaajat antavat lisätietoja tarvittaessa. Varmista, että ilmoitat  hakemuksessa toimivan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, jotta tarvittaessa saamme sinuun yhteyden valintatulosten valmistuttua.

Ainevalinnat ja hakemusten liitteet

Opintojaksojen kuvaukset ja lisätietoa opinnoista on julkaistu opinto-oppaassa. Tuusulan lukioon hakevat tekevät ainevalintansa verkkolomakkeilla 4.4.2022 klo 15 mennessä. Eri toimipisteiden ainevalintalomakkeet löydät tästä.

Haku urheiluvalmennukseen Hyrylään

Lukuvuonna 2022–2023 toimivat yleisvalmennus- ja jääkiekkovalmennusryhmät. Yleisvalmennus painottuu ominaisuusharjoitteluun ja kehon hallintaan. Jääkiekkovalmennus järjestetään yhteistyössä KJT:n kanssa Keravan jäähallissa. Lisäksi valmennusryhmille järjestetään yhteisiä luentoja, vierailijoita tai muita aktiviteetteja noin kerran kuussa. Hakijoiden tulee täyttää koulun oma hakulomake netissä ja toimittaa valmentajan arvio toimipisteen kansliaan hakuajan loppuun 22.3.2022 mennessä. Valinta perustuu lukuaineiden keskiarvoon (max 5 p.), liikunnan arvosanaan (max 5 p.) ja valmentajan arvioon (max 5 p.).

HUOM. Ratsastuslinjalle Jokelaan ei oteta uusia opiskelijoita lukuvuonna 2022 - 2023.

Haku pelipainotukseen Kellokoskella

Pelipainotukseen ei ole erillistä hakua, vaan kaikki opiskelijat hakevat yleislinjalle. Pelipainotus jakautuu kolmeen osa-alueeseen: e-urheilu, pelitapahtumien tuottaminen ja pelien kehittäminen. Opiskelijat sisällyttävät opintosuunnitelmaan  opintoja kiinnostuksensa mukaan.

Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vahvistaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 16.6.2022. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Seuraa siis sähköpostiasi. Hyrylän urheiluvalmennuslinjalle valituille lähetetään lisäksi erillinen hyväksymisviesti sähköpostiin.

Tuusulan lukion opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 16.6.–21.6.2022 käymällä koululla tai etänä pidettävässä tapaamisessa. Tässä  yhteydessä tarkistetaan tulevan lukuvuoden kurssivalinnat. Paikkaa vahvistavan opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus koululle. Peruskoulunsa Tuusulassa käyneiden Wilma-tunnukset toimivat edelleen, ja ne siirtyvät lukion käyttöön 16.6.2022. Muista kunnista tuleville Wilma-tunnukset annetaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä.

Yhteishaun tulosten saavuttua varaa opiskelupaikan vahvistamiseen aika koulun etusivulta Ajankohtaista-osiossa.