Näin haet meille

Hakulomake täytetään Opintopolussa yhteishakuaikana 20.2.–19.3.2024

Hyrylän toimipisteen hakukohteet 

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 131) 

Lukion urheilulinja (aloituspaikkoja 15)

Lukion musiikkilinja (aloituspaikkoja 8)

Lukion kuvataidelinja (aloituspaikkoja 8)

Jokelan toimipisteen hakukohde

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 60)

Kellokosken toimipisteen hakukohde

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 35), pelipainotus

 

Haku musiikki-, kuvataide- ja urheilulinjoille Hyrylään

Kuvataide- ja musiikkilinjat

Kuvataiteen pääsykoeessa tehdään kaksi työtä ja lyhyt kirjallinen tehtävä. Musiikin pääsykoe koostuu kahdesta musisointitehtävästä ja lyhyestä haastattelusta. Hakijat kutsutaan sähköpostiviestillä pääsykokeeseen 9.4.2024 alkaen. Pääsykokeeseen osallistuminen on välttämätöntä, jotta voi tulla valituksi linjalle. 

Valinnassa voi saada pisteitä todistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella 7,0-10,0 ja pääsykoetehtävä (0 - 6 p.). Pääsykoetehtävästä on saatava vähintään 2 pistettä. Maksimikokonaispistemäärä on 16 pistettä.

Urheilulinja

Opiskelijat valitaan keskiarvon, liikunnan arvosanan ja valmentajan arvion perusteella. Viimeisin todistus (jossa näkyy liikunnan arvosana) ja valmentajan arvio tulee toimittaa lukiolle 29.3.2024 mennessä. Nämä voi lähettää joko postitse tai sähköpostilla apulaisrehtori Anne Laajaniemelle (anne.laajaniemi(at)tuusula.fi). Lukio pyytää tarvittaessa pisteytystä lajiliitolta.

Valinnassa voi saada lukuaineiden keskiarvon perusteella 7,0 – 10 pistettä, liikunnan arvosanasta 0 – 2 pistettä ja valmentajan lausunnosta tai lajiliiton pisteytyksestä 0 – 5,0 pistettä. Painopistelajeina ovat jalkapallo ja jääkiekko. Näiden lajien harrastajat saavat yhden lisäpisteen. Lisänäytöstä (liikunnan arvosana ja valmentajan lausunto) on saatava vähintään 3 pistettä. Maksimikokonaispistemäärä on 18 pistettä.

Kellokosken pelipainotus

Pelipainotukseen ei ole erillistä hakua, vaan kaikki opiskelijat hakevat yleislinjalle. Opiskelijat voivat valinta opintoja kiinnostuksensa mukaan kolmelta osa-alueelta: e-urheilu, pelitapahtumien tuottaminen ja pelien kehittäminen. 

Ainevalintakysely

Täytä yhteishakuaikana ainevalintakysely. Opintojaksojen kuvaukset ja lisätietoa opinnoista voit katsoa opinto-oppaasta

Hyrylän ainevalintakysely

Jokelan ainevalintakysely

Kellokosken ainevalintakysely

Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vahvistaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 13.6.2024. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan Opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Varmista, että hakiessa ilmoitat toimivan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, jotta saamme sinuun yhteyden valintatulosten valmistuttua. Muista seurata sähköpostiasi. 

Tuusulan lukion opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 13.–18.6.2024 käymällä koululla tai etänä. Varaa oma aikasi etusivulta Ajankohtaista-osiosta. Ota mukaasi peruskoulun päättötodistus. Ensimmäisen lukuvuoden ainevalinnat viimeistellään tapaamisessa. 

Peruskoulunsa Tuusulassa käyneiden Wilma-tunnukset toimivat edelleen, ja ne siirtyvät lukion käyttöön 13.6.2024. Muista kunnista tuleville Wilma-tunnukset annetaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä.