Näin haet meille

Tuusulan lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa 23.2.–7.4.2021.

• Hyrylän toimipiste (aloituspaikkoja 115)
  • Jokelan toimipiste (aloituspaikkoja 56)
  • Jokelan toimipiste, ratsastuslinja (aloituspaikkoja 4)
  • Kellokosken toimipiste (aloituspaikkoja 35)

Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi). Hakemusliitteitä vaaditaan ainoastaan urheiluvalmennukseen ja ratsastuslinjalle. Opinto-ohjaajat antavat lisätietoja tarvittaessa. Varmista, että ilmoitat  hakemuksessa toimivan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, jotta tarvittaessa saamme sinuun yhteyden valintatulosten valmistuttua.

Ainevalinnat ja hakemusten liitteet

Opintojaksojen kuvaukset ja lisätietoa opinnoista julkaistaan kevään aikana opinto-oppaassa. Tuusulan lukioon hakevat tekevät ainevalintansa verkkolomakkeilla 30.4.2021 mennessä. Eri toimipisteiden ainevalintalomakkeet löydät tästä.

• Hyrylän toimipisteen ainevalintalomake löytyy tästä. Kysymyksiin ainevalinnoista vastaavat apulaisrehtori Anne Laajaniemi 040 314 3263 ja opinto-ohjaaja Merja Hyvönen 040 314 3264.
  • Jokelan toimipisteen  ainevalintalomake löytyy tästä. Kysymyksiin ainevalinnoista vastaavat apulaisrehtori Paula Prinssi 040 314 4067 ja opinto-ohjaaja Pirkko Haatainen 040 314 4421.
  • Kellokosken toimipisteen ainevalintalomake löytyy tästä. Kysymyksiin ainevalinnoista vastaavat apulaisrehtori Joakim Sundqvist 040 314 4259 ja opinto-ohjaaja Anna Varila 040 314 4274.

Haku urheiluvalmennukseen Hyrylään

Lukuvuonna 2021–2022 toimivat yleisvalmennus- ja jääkiekkovalmennusryhmät. Hakijoiden tulee täyttää koulun oma hakulomake netissä ja toimittaa valmentajan arvio toimipisteen kansliaan hakuajan loppuun 7.4.2021 mennessä. Valinta perustuu lukuaineiden keskiarvoon (max 5 p.), liikunnan arvosanaan (max 5 p.) ja valmentajan arvioon (max 5 p.).

Haku ratsastuslinjalle Jokelaan

Linjalle hakevat toimittavat hakuaikana ratsastuksen opettajan tai valmentajan lausunnon toimipisteen kansliaan tai sähköpostin liitteenä pirkko.haatainen(at)tuusula.fi. Lausunnossa tulee olla arvio hakijan taitotasosta, motivaatiosta ja tavoitteista lajissa. Lausunnon toimittaneet pyydetään haastatteluun. Valintapisteet muodostuvat lukuaineiden keskiarvosta, valmentajan lausunnosta (max 5 p.) ja haastattelusta (max 5 p.).

Haku pelipainotukseen Kellokoskella

Pelipainotukseen ei ole erillistä hakua, vaan kaikki opiskelijat hakevat yleislinjalle. Pelipainotus jakautuu kolmeen osa-alueeseen: e-urheilu, pelitapahtumien tuottaminen ja pelien kehittäminen. Opiskelijat sisällyttävät opintosuunnitelmaan  opintoja kiinnostuksensa mukaan.

Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vahvistaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 17.6.2021. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Seuraa siis sähköpostiasi. Hyrylän urheiluvalmennuslinjalle valituille lähetetään lisäksi erillinen hyväksymisviesti sähköpostiin.

Tuusulan lukion opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 17.6.–22.6.2021 käymällä koululla tai etänä pidettävässä tapaamisessa. Tässä  yhteydessä tarkistetaan tulevan lukuvuoden kurssivalinnat. Paikkaa vahvistavan opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus koululle. Peruskoulunsa Tuusulassa käyneiden Wilma-tunnukset toimivat edelleen, ja ne siirtyvät lukion käyttöön 17.6.2021. Muista kunnista tuleville Wilma-tunnukset annetaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä.

Yhteishaun tulosten saavuttua varaa opiskelupaikan vahvistamiseen aika koulun etusivulta Ajankohtaista-osiossa.