Saavutettavuusseloste

tuusulanlukio.fi-verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 20.1.2021. Olemme arvioineet sivuston saavutettavuuden itse yhteistyössä sivuston teknisen toimittajan kanssa.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Sivustolla on ei-saavutettavaa sisältöä, joka ei kuulu lainsäädännön piirin tai jota ei ole vielä ehditty muuttaa saavutettavaksi kohtuuttoman rasitteen vuoksi. 

Seuraavat sisällöt ja toiminnot eivät ole vielä vaatimusten mukaisia:

Havaittavuus

WCAG 1.3.1 Joissakin 23.9.2018 jälkeen julkaistuissa tai asiointiin tarvittavissa PDF-dokumenteissa on ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita.

Ymmärrettävyys

WCAG 3.1.1 Englannin kielinen osio on toteutettu suomenkielisen sivuston osana eikä sen kieltä voi selvittää ohjelmallisesti.

Sosiaalisen median kanavat

Tuusulan lukiolla on käytössä seuraavat sosiaalisen median kanavat:
Instagram: https://www.instagram.com/tuusulanlukio/
Facebook: https://www.facebook.com/Tuusulanlukio
Twitter: https://twitter.com/tuusulanlukio

Tuusulan lukion sosiaalisen median kanavat saattavat sisältää ennen 23.9.2020 julkaistuja videotiedostoja, joista puuttuu tekstitys tai kuvia, joille ei ole määritetty kuvaavia tekstivastineita. Pyrimme tuottamaan saavutettavia verkkokanavien ja sosiaalisen median verkkosisältöjä 23.9.2020 lähtien niiltä osin, kuin se on valituissa kanavissa mahdollista.

Saavutettavuuspalaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Anna saavutettavuuspalautetta lähettämällä sähköpostia osoitteella sari.aalto(at)tuusula.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000