Nuolimerkki Hae Tuusulan lukioon!

Tuusulan lukion toimipisteisiin - Hyrylään, Kellokoskelle ja Jokelaan - haetaan kevään yhteishaussa 18.2.-10.3.2020.

Nuolimerkki Ratsastuslinja

Jokelan toimpisteessä on ratsastuslinja, jolle on oma hakukohde opintopolussa. Linjalle hakevat toimittavat hakuaikana ratsastuksen opettajan tai valmentajan lausunnon Jokelan koulukeskuksen kansliaan. Lausunnossa tulee olla arvio hakijan taitotasosta, motivaatiosta ja tavoitteista lajissa.

Keväällä 2020 ratsastuslinjalle hakeneiden ja valmentajan lausunnon toimittaneille pidetään etähaastattelut 22.4 ja 24.4. Linkki sekä ajankohta tulee hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin viimeistään 15.4. Haastattelun kesto on noin 30 minuuttia.

Nuolimerkki Urheiluvalmennus

Urheiluvalmennukseen hakevien tulee hakea normaalisti yhteishaussa Tuusulan lukioon. Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteessä on lukuvuonna 2020-2021 yleisvalmennus- ja jääkiekkovalmennusryhmät. Urheiluvalmennusryhmiin hakevien tulee täyttää koulun oma hakulomake netissä ja toimittaa valmentajan arvio lukion kansliaan. Urheiluvalmennukseen haku tulee tehdä yhteishaun aikana.

Keväällä 2020 Hyrylän urheiluvalmennuksen valinta perustuu lukuaineiden keskiarvoon (max 5 p), liikunnan numeroon (max 5 p) ja valmentajan arvioon (max 5 p). Haastatteluja ei järjestetä.

Nuolimerkki Ainevalinnat

Ensimmäisenä vuonna on hyvä suorittaa noin 30 lukiokurssia. Kurssikuvaukset ja lisätietoa opinnoista löydät opinto-oppaasta

Hyrylän toimipisteen ainevalintakortin voi vielä palauttaa 30.4.2020 mennessä apulaisrehtori Anne Laajaniemelle sähköpostilla anne.laajaniemi(at)tuusula.fi. Muista merkitä korttiin valitsemasi kurssit ja henkilötietosi. Mikäli hakijoilla tai huoltajilla on kysyttävää ainevalinnoista voitte ottaa yhteyttä apulaisrehtori Anne Laajaniemeen 040 314 3263 tai opinto-ohjaaja Terhi Sarnestoon 040 314 3264.

Jokelan toimipisteen ainevalinnat voi tehdä Wilmassa lukion opinto-ohjaajan erikseen ilmoittamana ajankohtana. Tilaisuudesta tiedotetaan Jokelan 9.-luokkalaisille. Muut hakijat täyttävät ainevalintakortin ja toimittavat sen Jokelan toimipisteeseen.

Kellokosken toimipisteen ainevalinnat tehdään kevään aikana Wilmassa opinto-ohjaajan erikseen ilmoittamana ajankohtana ainevalintainfossa, johon osallistuvat kaikki 1. hakutoiveena Kellokosken toimipisteeseen hakeneet. Kellokosken toimipisteen ainevalintakortteja toimitetaan lähialueiden yläasteille, ja ainevalintakortit palautetaan täytettyinä toimipisteen kansliaan. Kurssivalinnat voi tehdä myös kesällä yhdessä opinto-ohjaajan kanssa opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä.

Nuolimerkki Jännitys päättyy - yhteishaun tulokset julkaistaan

Yhteishaun tulokset julkaistaan to 11.6.2020. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Seuraa siis sähköpostiasi to 11.6.2020!

Tuusulan lukion opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 11.6.-16.6.2020 käymällä koululla tai etänä pidettävässä meet-tapaamisessa. Tässä  yhteydessä tarkistetaan tulevan lukuvuoden kurssivalinnat.

Varaa opiskelupaikan vahvistamiseen aika tästä:

Paikkaa vahvistavan opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus koululle.

Opiskelijalla tulee olla opiskeluaikana käytössä kannettava tietokone. Mikäli opiskelija haluaa hankkia tietokoneen Tuusulan kunnan tuella (omavastuu 200€), hänen tulee käydä tutustumassa sopimukseen Wilmassa (näkyvissä 11.6. alkaen). Sopimus tulee hyväksyä viimeistään 17.6.2020 (huom. sekä huoltajan että opiskelijan hyväksyntä tarvitaan).

Peruskoulunsa Tuusulassa käyneiden Wilma-tunnukset toimivat edelleen ja ne siirtyvät lukion käyttöön 11.6.2020. Muista kunnista tuleville Wilma-tunnukset annetaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä.

Hyrylän urheiluvalmennuslinjalle valituille lähetetään erillinen hyväksymisviesti sähköpostiin.

Jos et pääse paikalle yllämainittuina päivinä ota yhteyttä omaan toimipisteeseesi:

• Hyrylä: apulaisrehtori Anne Laajaniemi, 040 314 3263 tai rehtori Seppo Kärpänen, 040 314 3258
  • Jokela: apulaisrehtori Paula Prinssi, 040 314 4067 tai opinto-ohjaaja Pirkko Haatainen, 040 314 4421
  • Kellokoski: apulaisrehtori Joakim Sundqvist, 040 314 4259 tai opinto-ohjaaja Anna Varila, 040 314 4274

Miten lukioon haetaan, dsc_7434