Nuolimerkki Hae Tuusulan lukioon!

Tuusulan lukion toimipisteisiin - Hyrylään, Kellokoskelle ja Jokelaan - haetaan kevään yhteishaussa 18.2.-10.3.2020. 

 

Nuolimerkki Ratsastuslinja

Jokelan toimpisteessä on ratsastuslinja, jolle on oma hakukohde opintopolussa. Linjalle hakevat toimittavat hakuaikana ratsastuksen opettajan tai valmentajan lausunnon Jokelan koulukeskuksen kansliaan. Lausunnossa tulee olla arvio hakijan taitotasosta, motivaatiosta ja tavoitteista lajissa.

Keväällä 2020 ratsastuslinjalle hakeneiden ja valmentajan lausunnon toimittaneille pidetään etähaastattelut 22.4 ja 24.4. Linkki sekä ajankohta tulee hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin viimeistään 15.4. Haastattelun kesto on noin 30 minuuttia.

 

Nuolimerkki Urheiluvalmennus

Urheiluvalmennukseen hakevien tulee hakea normaalisti yhteishaussa Tuusulan lukioon. Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteessä on lukuvuonna 2020-2021 yleisvalmennus- ja jääkiekkovalmennusryhmät. Urheiluvalmennusryhmiin hakevien tulee täyttää koulun oma hakulomake netissä ja toimittaa valmentajan arvio lukion kansliaan. Urheiluvalmennukseen haku tulee tehdä yhteishaun aikana.

Keväällä 2020 Hyrylän urheiluvalmennuksen valinta perustuu lukuaineiden keskiarvoon (max 5 p), liikunnan numeroon (max 5 p) ja valmentajan arvioon (max 5 p). Haastatteluja ei järjestetä.

 

Nuolimerkki Ainevalinnat

 

Ensimmäisenä vuonna on hyvä suorittaa noin 30 lukiokurssia. Kurssikuvaukset ja lisätietoa opinnoista löydät opinto-oppaasta

Hyrylän toimipisteen ainevalintakortin voi vielä palauttaa 30.4.2020 mennessä apulaisrehtori Anne Laajaniemelle sähköpostilla anne.laajaniemi(at)tuusula.fi. Muista merkitä korttiin valitsemasi kurssit ja henkilötietosi. Mikäli hakijoilla tai huoltajilla on kysyttävää ainevalinnoista voitte ottaa yhteyttä apulaisrehtori Anne Laajaniemeen 040 314 3263 tai opinto-ohjaaja Terhi Sarnestoon 040 314 3264.

Jokelan toimipisteen ainevalinnat voi tehdä Wilmassa lukion opinto-ohjaajan erikseen ilmoittamana ajankohtana. Tilaisuudesta tiedotetaan Jokelan 9.-luokkalaisille. Muut hakijat täyttävät ainevalintakortin ja toimittavat sen Jokelan toimipisteeseen.

Kellokosken toimipisteen ainevalinnat tehdään kevään aikana Wilmassa opinto-ohjaajan erikseen ilmoittamana ajankohtana ainevalintainfossa, johon osallistuvat kaikki 1. hakutoiveena Kellokosken toimipisteeseen hakeneet. Kellokosken toimipisteen ainevalintakortteja toimitetaan lähialueiden yläasteille, ja ainevalintakortit palautetaan täytettyinä toimipisteen kansliaan. Kurssivalinnat voi tehdä myös kesällä yhdessä opinto-ohjaajan kanssa opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä.

 

Nuolimerkki Jännitys päättyy - yhteishaun tulokset julkaistaan

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 11.6.2020 etusivulla ajankohtaista kohdassa. Lukioon valittujen nimilista on nähtävissä myös toimipisteiden pääovissa ja lisäksi valintapäätöksestä lähetetään kirje kotiin.

Opiskelupaikka tulee vahvistaa henkilökohtaisesti käymällä lukion kansliassa. Mukana tulee olla peruskoulun päättötodistus. Samalla tarkistetaan lukuvuoden ainevalinnat. Tässä vaiheessa tulee päättää ottaako opiskelija kunnan tukeman tietokoneen. Sopimus tulee allekirjoittaa ja palauttaa koulun kansliaan viimeistään 16.6. klo 15 mennessä.

 

Miten lukioon haetaan, dsc_7434


Netland-tuotantoa